Фенербахче нанесе жесток удар върху Манчестър Юнайтед, след като постигна победа с 2:1 на своя "Шокрю Сарачоглу" в среща от Група "А" на Лига Европа.

Жозе Моуриньо реши да направи изненади в стартовия си състав и пусна Руни сред титулярите, докато Златан Ибрахимович остана на пейката. Именно Уейн вкара гола за тима си и демонстрира добра игра на терена. 

Гостите получиха тежък удар, след като рекордната покупка Пол Погба се контузи и бе принудително заменен. 

Соу вкара още във 2-ата минута на мача за "фенерите", а в 59-ата Ленс удвои. Силите на гостите стигнаха за почетен гол чрез Руни в 89-ата минута. Това бе и първото попадение на нападателя за тима си от 14-и август.

След това поражение мястото на Юнайтед на директните елиминации е под сериозна въпросителна, тъй като тимът е 3-и в своята група с актив от 6 точки, докато Фейенорд и Фенербахче заемат съответно първото и второто място с актив по 7 пункта.


Срещата започна по фантастичен начин за домакините и малко след 60 секунди, след нейното начало, Соу по фамозен начин с ножичен удар успя да засече едно центриране и я прати във вратата на Де Хеа, за да даде аванс на тима си в резултата.

Африканецът реализира със задна ножица, а допълнение към красивото му изпълнение бе прехвърлянето на испанския страж, който не бе на мястото си.

През следващите минути гостите опитваха всячески да стигнат до изравнително попадение и създадоха доста добри атаки, но завършващият удар го нямаше никакъв.

В 12-ата минута Рашфорд отправи удар, който обаче не намери целта. 

Все пак обаче "фенерите" също поглеждаха към вратата на противника си, вместо да пазят аванса си и в 24-ата минута Ленс пробва късмета си.

Точно половин час след началото на мача Юнайтед получи още един тежък удар - една от големите звезди на тима Пол Погба се контузи и бе принудително заменен. 

В 35-ата минута Ибра бе на път да засече прекрасно центриране на Рашфорд, но Волкан го изпревари, а малко след това шведът се сдърпа с Кяер и го хвана за гушата, но му се размина. 

В самия край на полувремето Соу можеше да удвои аванса на своите, но ударът му от близка дистанция не бе прецизен.

Второто полувреме започна с добро темпо, а гостите опитваха да стигнат до изравнителен гол след подновяването на играта, но отново нищо не им се получаваше.

В 59-ата минута те получиха нов удар, като този път Ленс успя да им мушне попадение и съвсем да ги откаже от опитите да стигнат до обрат. 

Холандецът, който има опит и във Висшата лига от престоя си в Съндърланд, вкара по страхотен начин топката във вратата на Де Хеа директно от фаул. 

В 79-ата минута Де Хеа по страхотен начин спаси вратата си, след като попречи на Еменике да се възползва от страхотната позиция в която се намираше, в наказателното поле. 

Десет минути след това Руни изригна с фантастичен гол след удар от 25 метра, а до края на мача гостите имаха шанс и за изравнителен гол, но пропуснаха две добри положения. 

Фенербахче - Манчестър Юнайтед 2:1
1:0 Соу 2
2:0 Ленс 59
2:1 Руни 89

Фенербахче: Демирел, Шкъртел, Кяер, Калдъръм, Йозбайракли, Ленс, Топал, Соуса, Сен, Потук (82 - Нющедтер), Соу (87 - Койбашъ)

Манчестър Юнайтед; Де Хеа, Дармиан, Рохо, Шоу, Шнейдерлин (46 - Мата), Блинд, Ерера, Погба (30 - Ибрахимович), Руни, Марсиал, Рашфорд (61 - Мхитарян)