Левски отпадна във втория квалификационен кръг на Лига Европа от хърватския Хайдук Сплит, след като загуби с 1:2 при срещата-реванш. 

Така на практика с общ резултат от двата мача 3:1 сплитчани продължават напред в третия квалификационен кръг на турнира.

"Сините" от своя страна поведоха с гол на Буш в 68-ата минута, но след това всичко за тях приключи, след като Охандза изравни в 80-ата минута, а шест по-късно Ерцег ги препарира и направи обрата в мача пълен. 

С тази победа хърватите си отмъстиха на столичани за елиминирането от преди 18 години.

Интересно е да се припомни, че срещата бе без публика заради наказанието, което получиха левскарите. 


Срещата започна доста активно за домакините и през първите 20 минути те бяха отборът, който владееше инициативата.

В 5-ата минута Мапуку потърси Нар, но отбраната на хърватите успя да се справи в ситуацията. 

В 12-ата минута пък бе регистриран първият удар към една от двете врати, след като Горанов центрира добре в наказателното поле, където Гомес засече с глава, но топката мина на сантиметри покрай вратата.

Минути след това Хамза от състава на хърватите отправи опасен удар, който обаче се отби в тялото на Цветкович.

В 20-ата минута пред Левски се откри страхотен шанс, но Гомес и Яблонски не успяха да засекат центриране на Прохазка във вратата на хърватите.

Пет минути след това Хамза отправи тежък удар от 20 метра, но се стигна до рикошет и топката премина на сантиметри покраай вратата.

Хърватите се поактивизираха през следващите минути и създадоха доста добри опасности, но Митрев на два пъти се намеси отлично през следващите минути. 

Минути преди почивката Митрев отново бе прецизен и изби удар Тудор, който бе излязъл сам срещу него, в корнер. 

Второто полувреме започна доста активно за хърватите и те пропиляха добър шанс в 50-ата минута при който топката бе отклонена към голлинията, но в последния момент реферът вдигна флага за засада.

В 60-ата минута Горанов се намеси страхотно, след като изби една добра топка, която бе изстреляна от Тудор.

Две минути след това Буш не успя да нанесе удар от близка дистанция и така пропусна добър шанс да се разпише. 

В 66-ата минута Митрев спаси сигурен гол, след като спаси вратата си в ситуация, в която Ерцег излезе сам срещу него.

Три минути по-късно левскарите поведоха след гол от нищото. Буш засече прекрасно центриране на Цветкович с глава и матира противниковия страж. 

В 80-ата минута всичко за Левски приключи, след като Охандза изравни резултата. Той отправи удар, който се отби в крака на Горанов и в крайна сметка залъга Митрев.

В 86-ата минута Ерцег направи обрата в мача пълен, след като с прекрасен удар от границата на наказателното поле матира Митрев.

До края срещата просто се доиграваше. 

ЛЕВСКИ - ХАЙДУК 1:2
1:0 Цветкович 69
1:1 Oхандза
1:2 Ерцег 86

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Митрев; Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов; Рошу, Панайотов (46 - Адениджи); Прохазка, Гомес, Нар (57 - Буш); Мапуку
Старши треньор: Н. Митов

ХАЙДУК (4-4-2): Стипица; Тудор, Нижич, Лопес, Мемола; Хамза (84 - Кожули), Влашич (78 - Охандза), Радошевич, Генцоглу; Футач, Ерцег (87 - Саид)
Старши треньор: Ж. Карийо