Още по темата

 

Судува ще търси ранен гол на реванша в опит да заличи пасива от първия мач срещу Лудогорец. Литовците приемат българския шампион в четвъртък от 20,30 ч. на стадиона в Мариямполе. 

Судува загуби първия мач в Разград с 0:2 и ще има трудна задача на реванша. "Ще опитаме да се възползваме максимално от домакинското предимство във втория мач. Естествено, задачата ни е доста по-трудна след загубата в първия мач, но не сме се предали. Ще се подготвим по най-добрия начин и ще дадем най-доброто от себе си. Важно е да вкараме ранен гол, а след това всичко е възможно", коментира помощник треньорът на Судува Ейвинас Черниаускас. 

"Правим грешки във всеки мач и имаме доста неща за коригиране в играта ни. Лудогорец е и доста по-добър отбор от тези, с които играем в Литва", добави асистент треньорът.

Оптимизмът на Судува се подхранва и от завръщането в състава на някои от основните играчи като звездата Каролис Лаукземис, който е напълно възстановен от контузия, както и на Гиебриус Матулевисиус и Сергей Амирзиан.