"До мача с Милан в турнира Лига Европа има много време. Италианският гранд в момента не е в добро състояние, резултатите го показват, а пък похарчиха 200 милиона евро за трансфери. Надявам се, че и до срещата с нас през февруари няма да им се получават нещата", беше коментарът на треньора на Лудогорец Димитър Димитров-Херо.

Днес той получи наградата за Треньор номер 1 на месец октомври, но заяви, че тя е не само за него, но и за целия отбор, за футболистите. "Поласкан съм от избора, а това е оценка и за цялостното представяне на клуба. Играчите творят на терена. През следващата година ни предстоят много сериозни битки. Трябва да защитаваме титлата на България, идва и голяма битка с гранд като Милан. Да се изправиш срещу такъв отбор е една огромна емоция, огромно предизвикателство за нашите футболисти.

В същото време е и огромна чест за Лудогорец клуб с такава витрина от трофеи да дойде в България. "Ще се опитаме да се представим достойно. Смятам, че нашите футболисти вече имат и самочувствие, и опит. Видях емоцията в тях, когато излезе жребият. В очите им имаше искри и си личи, че те горят от нетърпение да се противопоставят на такъв клуб. Те самите си вярват, че могат да постигнат нещо, завърши Димитров.

Утре на него и футболистите му им предстои последно изпитание за 2017-а година и то какво- директен сблъсък с ЦСКА в турнира за Купата на България на етап четвъртфинал. Армейците ще разчитат на вярната си публика, която се завръща на трибуните след два мача наказание. Сред разградчани пък ще има поредната ротация на футболисти. "Разликата с предишния мач с ЦСКА е, че сега имахме повече време да се възстановим, обясни бургаският специалист.