Швейцария - Полша, осминафинален сблъсък на европейското първенство по футбол. Стадион"Жофроа Гишар" в Сент Етиен, 16.00 часа българско време, пряко в Gol.bg.

 

Вероятни състави:

Швейцария: Зомер, Шер, Джору, Родригес, Лихтщайнер, Бехрами, Джемаили, Джака, Шакири, Сеферович, Мехмеди

Полша: Фабиански, Глик, Паздан, Йедрезчук, Пишчек, Блашчиковски, Криховяк, Мачински, Гросицки, Милик, Левандовски

 

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!

 

Прогноза на Gol.bg:

И двата отбора се класира на второ място в своите групи, но поляците са един от двата тима, които все още не са допускали попадение във вратата си (заедно с победителя в своята група Германия).

Швейцарците нямат персонални проблеми, докато в лагера на Полша контузен е вратарят Войчех Шчесни, а Бартош Капустка е наказан.

Статистиката показва, че "кръстоносците" изпитват сериозни проблеми срещу днешния си противник, побеждавайки го само веднъж  и губейки четири пъти в последните десет срещи, при голова разлика 11:20. 

Успехът за швейцарците обаче датира от далечната 1976 година (всички играчи на двата тима са родени по-късно) и идва с 2:1 в Базел.

Все пак е за отбелязване, че днешните съперници имат само два важни мача един срещу друг. Те се срещат в квалификациите за Евро 1980, когато поляците бият и двата пъти с по 2:0.

Швейцария за първи път излезе от групата си на европейски финали от четири опита, което важи и за техният опонент. Разликата е, че Полша най-после постигна победа на европейски първенства именно във Франция (1:0 срещу Северна Ирландия).

И двата отбора не бележат много голове напоследък, но и са изключително стабилни в отбрана. Швейцария няма загуба в 10 от последните си 11 срещи, докато Полша не познава вкуса на поражението в последните си 6 двубоя. Очакваме много равностоен сблъсък, който навярно ще се реши след продължения. 

 

Резултат: Швейцария - Полша 1:1 в редовното време, 2:1 след продължения