Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е сериозен оптимист преди старта на сезона и вярва, че неговият Мерцедес ще бъде най-близо до Ред Бул в началото на годината.

След направените сериозни промени отборът демонстрира отлични резултати по време на последните тестове и сега германецът е уверен, че ще води битка с фаворитите Себастиан Фетел и Марк Уебър.

“Направихме голяма стъпка напред по развитието на колата и в края на седмицата имаме възможност да докажем прогреса си. Разбира се няма нужда да изпадаме в еуфория, тъй като Ред Бул остава най-големият фаворит. Смятам обаче, че ние можем да бъдем точно зад тях”, казва Шумахер преди Гран При на Австралия в неделя.

“Мисля, че Ферари, Рено, Уилямс също ще бъдат в тази група на отборите, които ще преследват лидерите, а да не забравяме и Макларън, въпреки лошите им резултати. Вярвам обаче, че точно ние ще бъдем с вторите най-бързи автомобили”, добавя той.

“Нашата цел през годината остава битка за местата на подиума и ако имаме късмет, да спечелим и състезание. Не мисля обаче, че ще бъдем в позиция да се борим за световната титла. Все още не сме се развили достатъчно".

"Разбира се ако получим възможност, ще се опитаме да я използваме, но е важно да действаме стъпка по стъпка и да гледаме реално на нещата. Необходимо е да знаем къде сме били преди година и къде ще бъдем този сезон”, споделя още Шуми.