Фернандо Алонсо отново призна, че Ферари продължава да изостава от Ред Бул и Макларън. Испанецът ще стартира утре в Малайзия от 5-а позиция, но остана в квалификацията на почти секунда от лидера Себастиан Фетел.

В третата част на надпреварата за място в Скудерията решиха двукратният световен шампион да направи само една бърза обиколка в края, която все пак му донесе 5-о място. Фелипе Маса пък ще тръгне от 7-а позиция.

„Не беше лесно. Оказа се, че на сутрешната свободна тренировка не сме достатъчно конкурентни и затова бе необходимо подходът ни да бъде по-консервативен. Трябваше да рискуваме, но все пак в умерени граници” заяви Алонсо. 

„Смятам обаче, че си свършихме работата като цяло. Така или иначе знаем, че имаме нужда от подобрение. Разликата от една секунда до първата позиция определено е много сериозна” добави той.

Испанецът все пак не губи надежда за добро представяне на състезанието утре. „Мисля, че в дълга серия от обиколки сме мното по-близо до лидерите, което е хубаво. Стартът ще бъде интересен и могат да се получат някои размествания. Ще видим и какви ще бъдат метеорологичните условия, тъй като ако вали ще може да се случи всичко” каза още Алонсо.