Фелипе Маса и Люис Хамилтън трябва да решат сами проблемите помежду си, обявиха босовете на Макларън и Ферари.

Вчера в Индия двамата се удариха за пореден път, като този път бразилецът бе наказан, а общият брой на инцидентите помежду им вече е 6.

След състезанието Хамилтън разкри, че Маса отдавна не говори с него и отхвърля опитите за сдобряване. Пилотът на Ферари пък бе бесен, тъй като смяташе, че изобщо не е виновен в ситуацията.

„Без съмнение Люис и Фелипе се привличат” коментира шефът на Макларън Мартин Уитмарш. „Те са млади, но вече са достатъчно зрели, за да знаят, че трябва да решат проблемите помежду си. Естестевено, че щеше да бъде хубаво, ако тези инциденти бяха избегнати. Обсъдих въпроса с Ферари, но според мен двамата трябва да се справят в тази ситуация, но може би не е сега моментът да се случи това” добави той.

Подобно бе мнението и на колегата му Стефано Доменикали, който все пак изтъкна, че Маса не е бил виновен за последния случай.

„Бихме могли да седнем и да играем карти, но това няма да подобри нещата. Инцидентите между тях станаха много и няма как и двамата да не бъдат повлияни от случващото се, което не е добре. При всички положения смятам, че Фелипе бе на правилната линия” каза Доменикали.