Пилотът на Ред Бул Марк Уебър критикува излючително остра производителя на гуми Пирели след поредния опасен инцидент в Корея.

Гумата на Серхио Перес се пръсна пред него, а впоследствие австралиецът спука гума от разпиляни по пистата части и трябваше да мине през бокса.

„Мисля, че за Пирели пилотите просто не са важни. За съжаление това е положението. Гумите се износват твърде бързо и дори експлодират и Пирели трябва трябва да вземат мерки” заяви той.

„Те вероятно ще обяснят, че спуканата гума на Перес е причина заради това, че той е блокирал гумата си, но всъщност това се получава, защото в един момент просто губим сцепление” добави Уебър. 

Пилотите се оплакваха през целия уикенд, че супермеките гуми много бързо се износват, като след критика от Фернандо Алонсо, шефът на Пирели Пол Хъмбъри нагло му отвърна, че е по-добре да пита Фетел как да работи по-добре с гумите. Днес преди надпреварата той се извини, но испанецът не бе никак щастлив.

„Не мисля, че има какво да се обсъжда. Ние говорим с факти, а от Пирели само използват думи. Гумите са лоши, но както стана ясно вчера, проблемът всъщност е в нас и трябва да се подобрим. Вижда се обаче, че гумите са на лимита си по отношение на качеството. Все пак хубаво е, че Хъмбъри се извини, но това не решава проблема” сподели Алонсо.