Серхио Перес потвърди, че напуска Макларън Мерцедес след края на сезона. Мексиканецът нямаше късмет и получи доста неконкурентна кола, като не успя да убеди шефовете, че заслужава да остане е те заложиха на младия Кевин Магнусен.

„Първо искам да благодаря на Макларън, че получих възможност да бъда част от отбора през този сезон. За мен бе чест да се състезавам за един от най-успешните тимове в историята на Формула 1 и изобщо не съжалявам, че дойдох тук. Винаги давах най-доброто от себе си, макар и да не успях да постигна целите, които си поставих“ заяви Перес.

„Мотивиран съм да постигна максимално добри резултати в последните две състезания за сезона, особено в Остин, където много мои сънародници ще ме подкрепят. Благодарен съм на всички в отбора и престоят ми тук ми даде опит, който ще ми бъде полезен“ добави той.

„Благодарни сме на Чеко за положените усилия. При нас той намери много нови приятели. Желаем му всичко най-добро в бъдеще и сме сигурни, че ще има много успехи“ изтъкна шефът на Макларън Мартин Уитмарш.