Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо не очаква кой знае какво подобрение в представянето на отбора в предстоящото състезание в Бахрейн в неделя.

Испанецът завърши четвърти в първите два старта след стабилно каране, но бе далеч от челото и не мисли, че и сега Скудерията ще може да се бори за подиума.

„Не смятам, че в Бахрейн ще има кой знае каква положителна промяна. Просто времето между двете надпревари е твърде малко и картината най-вероятно ще бъде същата“ заяви Алонсо.

„Характеристиките на пистата са по-различни и заради дългите прави колите, имащи най-висока скорост, ще бъдат конкурентни. Ще бъде трудно, но досега на два пъти съумяхме да сме в Топ 5 и да спечелим добри точки, така че се надявам и сега да вземем максимума“ добави той.

„Като цяло смятам, че има прогрес в представянето ни и сме по-близо до Мерцедес, въпреки че изоставането ни пак бе сериозно. Момчетата продължават да работят здраво както винаги, имаме всичко необходимо, за да успеем и знаем, че потенциалът ни е много по-голям, така че вярвам, че ни предстоят по-добри дни“ каза още Алонсо.