С победата си в Китай Люис Хамилтън се изравни с легендите във Формула 1 Ники Лауда и Джим Кларк на 8-ото място във вечната ранглиста по спечелени състезания. 

Тримата вече имат по 25, но изглежда сигурно, че е само въпрос на време англичанинът да увеличи сметката си предвид доминацията на Мерцедес от началото на сезона. 

Следващият пред него е Джеки Стюърт с 27, а от действащите пилоти Фернандо Алонсо е с 32, а Себастиан Фетел е с 39 и германецът едва ли ще бъде настигнат до края на сезона, но пък испанецът може и да бъде изпреварен. 

„Феновете ми дадоха много енергия, а целият тим свърши страхотна работа. Колата беше изключителна, просто ми е трудно да повярвам колко добра бе за каране” заяви след надпреварата щастливият победител, който вече е на 4 точки от върха в класирането. 

„Радвам се за Нико, че успя да възстанови загубените позиции в началото и това са страхотни точки за отбора. Бях малко изненадан колко добре се държаха гумите. Успях да ги съхраня и просто се състезавах със самия себе си. Ще продължим обаче да работим здраво, защото останалите ще искат да ни достигнат, така че трябва да се подобрим” добави той.