Ферари демонстрира пълно доверие в Кими Райконен, въпреки слабите резултати на финландеца през първата половина от сезона.

Световният шампион за 2007-а година много трудно свикна с новата кола на Скудерията и тотално е засенчен от съотборника си Фернандо Алонсо, като освен това се забърка в някои инциденти на пистата.

Той изостава с 78 точки от испанеца като нито веднъж не успя да завърши пред него в досегашните 10 състезания, а в квалификациите успя да стартира на по-добра позиция от Алонсо само два пъти.

Случилото се породи спекулации за бъдещето на Райконен, който е обвързан с италианците и за следващата година, но шефът Марко Матиачи побърза да ги разсее.

„Кими е пилотът, от когото се нуждаем. Наистина имаме нужда от повече точки, но той е правилният човек за нас. Той е професионалист, печелил е титлата и е крайно мотивиран. Освен това знае къде трябва да се подобри. Моментът е труден за него, но ще преодолеем проблемите заедно. Той разполага с пълна подкрепа и доверие от Ферари“ заяви Матиачи.