Бившият пилот на Ферари Фелипе Маса смята, че желанието на Фернандо Алонсо е да отиде в Мерцедес, но подобно нещо вероятно няма да се случи. 

Испанецът вече обяви, че напуска Черните кончета и все още не е ясно къде ще кара през 2015-а, като Макларън е на пол-позишън за него. 

Предпочитанията на Алонсо са свързани с Мерцедес, но там Люис Хамилтън и Нико Росберг имат контракти за следващата година, като от отбора ще направят всичко възможно да задържат британеца, който освен това е много вероятно да стане и световен шампион за втори път. 

При това положение вариантите пред Алонсо са два – или да отиде в Макларън или да си вземе почивка за един сезон, но пък тогава няма гаранция, че през 2016-а ще може да отиде в тим, който има амбиции за световната титла. 

„Промяната няма да бъде лесна за него. Фернандо определено искаше да отиде в Мерцедес, но след като това няма как да успее да се случи следващата година, единствената опция остава Макларън. Те обаче имат проблеми с колата, а и не съм сигурен, че Хонда ще достави максимално добър мотор още от първата година, така че изборът му ще бъде труден” заяви Маса. 

„Да остане една година извън Формула 1 няма да е хубаво както за него, така и за целия имидж на състезанията, защото той е топ-пилот със сериозен имидж. Честно казано не зная какво ще избере” добави бразилецът.