Фернандо Алонсо предпочита да има за съотборник в Макларън Дженсън Бътън, докато от отбора залагат на Кевин Магнусен, твърдят испанските медии. 

Както е известно испанецът е считан за сигурен нов пилот на тима от Уокинг, а голямата въпросителна е кой ще бъде негов партньор. Не е ясно и дали това разминаване в позициите ще има някакво влияние. 

34-годишният Бътън направи съвсем приличен сезон със 126 точки предвид изоставането на тима от конкурентите, но въпреки това не бе сигурен за мястото си след последното състезание в Абу Даби и дори изрази недоволство, че продължава да има неяснота за бъдещето си. 

В същото време Магнусен записа 55 точки в дебютната си година, но се твърди, че в Макларън са останали доволни от него и считат, че има доста сериозен потенциал, който може да бъде развит, така че биха заложили именно на 22-годишния датчанин. 

Счита се, че окончателна яснота за пилотите на отбора трябва да има до края на тази седмица, като решението ще бъде взето в четвъртък на среща на шефовете на английския тим. 

Така или иначе Алонсо е сигурен за мястото си в тима, въпреки проблемите, които имаше в него през 2007-а. Сега обаче се счита, че двамата са изчистили отношенията си с Рон Денис, което също е оказало влияние върху решението му да работи в Макларън и с новия доставчик на мотори Хонда.