Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел обяви, че да седнеш в болид на Ферари е истинска приказка. 

Германецът напусна Ред Бул след края на сезона и подписа с италианския тим, като през последните 4 дни бе на базата на Скудерията в Маранело. В събота той завъртя няколко обиколки с колата от 2012-а година, в неделя бе целия ден в симулатора, а след това се срещна с шефовете сред които бяха новия ръководител Маурицио Аривабене и техническия бос Джеймс Алисън. 

„За Ферари има много приказки и за това как се чувстваш, когато седнеш в тази кола и сега аз наистина мога да потвърдя, че са напълно верни. Това е просто легенда, която продължава да съществува” заяви Фетел, който кара с бял шлем. 

„Наистина е много, много специално да стана част от всичко това и да виждам, как хората се катерят по стените, за да зърнат колата. Определено има нещо магическо във всичко и със сигурност няма да забравя никога това първо усещане” добави германецът, който трябва да възроди отбора. 

„Спомням си как като дете съм идвал тук и обикаляйки през Маранело исках да надникна над оградата и да видя Михаел Шумахер. Сега да съм официално част от отбора е наистина прекрасно и аз очаквам с нетърпение предизвикателствата, които ме очакват през следващите години” каза още пилотът.