Люис Хамилтън продължи да доминира на пистата „Хунгароринг” и по-безапелационен начин спечели квалафикицаията преди утрешното състезание във Формула 1. 

Световният шампион изпревари с повече от 5 десети съотборника си в Мерцедес Нико Росберг, като завъртя обиколка за 1.22.020 минути и записа 5-и пореден полпозишън за сезона и 9-и от 10 квалификации през сезона. Общо в кариерата си Хамилтън ще стартира за 47-и път от първа позиция. 

Англичанинът бе лидер във всяка една от свободните тренировки и затвърди ролята си на големия фаворит в състезанието, което вече е печелил 4 пъти. 

Себастиан Фетел с Ферари успя да се добере до третото място на старта, като изостана с малко повече от 7 десети от секундата от лидера. Даниел Рикиардо с Ред Бул затвърди добрите впечатления и ще тръгне 4-и, но заедно с Росберг двамата са от прашната страна, което може да им донесе проблеми. 

Кими Райконен с второто Ферари изостана точно с една секунда от Хамилтън и се добра до петото място, а до него на трета редица ще бъде Валтери Ботас с Уилямс. Данийл Квият с втория Ред Бул е 7-и, а десетката допълниха Фелипе Маса (Уилямс), Макс Верстапен (Торо Росо) и Ромен Грожан (Лотус). 

Пилотите на Форс Индия Нико Хюлкенберг и Серхио Перес ще тръгнат 11-и и 13-и, след като тимът промени задното си окачване след катастрофата на мексиканеца в петък и отборът получи разрешение да участва в квалификацията. 

Като цяло квалификацията се разви според очакванията, а от Макларън отново имаха технически проблеми. В началото Дженсън Бътън в един момент бе трети, но след това не успя да преодолее първата фаза и ще стартира 16-и. Една позиция пред него е Фернандо Алонсо, който се добра до втория етап на квалификацията, но след това получи повреда и спря на пистата, което доведе до спиране за няколко минути.