Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо е на мнение, че футболът може да послужи за пример за начина, по който се променят правилата. 

Както е известно от догодина във Формула 1 ще бъдат въведени нови параметри по отношение на двигателите и други елементи на колите в стремежа те да станат още по-бързи. Испанецът обаче е на мнение, че не винаги трябва да се прави промяна просто заради самата нея. 

„Това е нещо, върху което трябва да се помисли. Понякога ние искаме да променим неща, които са достатъчно добри. Във футбола има мачове, които завършват 0:0 нали? Те са скучни, но това не означава, че трябва да се промени размерът на наказателното поле или да се махнат вратарите. Там няма промени всяка седмица, тъй като в спорта всичко се случва“ заяви той. 

„Мисля, че ние имахме фантастична ера с двигателите V10 и V8 и въпреки някои подобрения по отношение на сигурността, ние бяхме доволни. Аз все още обичам Формула 1, но в последните две тодини при турбо-двигателите шоуто малко се влоши. Вече не е толкова вълнуващо да караш тези коли. Просто смятам, че не трябва да се правят непрекъснати промени, защото това е объркващо, а и не винаги промените са удачни“ добави Алонсо.