Победителят за Гран При на Малайзия Даниел Рикардо гледа към победа и на пистата „Сузука” в Япония, където в неделя е следващото състезание от сезона. 

Австралиецът се възползва от отпадането на Люис Хамилтън и триумфира на „Сепанг”, но това бе напълно заслужено с оглед на много силното му представяне през годината като цяло. 

След това той спази традицията и пи от обувката си шампанско, след което даде да направят това и на останалите пилоти на подиума, както и на Кристиан Хорнер. 

„Честно казано нямаше много пот в обувката. Вярно е, че на Розберг вкусът сякаш не му хареса особено, но все пак бе забавно. След това ми каза, че не иска да правя подобно нещо отново, но това просто означава конкурентите ми да направят така, че да не печеля” коментира днес усмихнат австралиецът. 

„А мисля, че в Япония имаме много добър шанс отново да спечелим. В Малайзия имахме късмет разбира се, докато „Сузука” е по-подходяща писта за нас като цяло. В квалификацията от Мерцедес ще бъдат по-бързи, но в състезанието смятам, че разликата ще бъде още по-малка, отколкото в Малайзия. Ако вали шансовете ни за победа ще са още по-добри. При суха Мерцедес остава фаворит” добави Рикардо.