Италианските медии започват да критикуват все по-сериозно Себастиан Фетел след неубедителното му представяне напоследък. 

Грешката на четирикратния световен шампион в Малайзия, която го извади от състезанието потвърди, че той определено са намира в труден период. 

Пилотът на Ферари остава в сянката на съотборника си Кими Райконен в последните стартове, след като Австрия финландецът определено се справя по-добре и води на Фетел със 79:57 точки. 

„Себастиан вече не се смее. Където отидоха скоростта и таланта на най-скъпоплатения пилот в историята на Ферари?” питари „Ла Република”. 

„На фона на Ред Бул, който шеметно се развива, Себастиан не помага особено за прогреса на Ферари, а лошото е, че не е готов да признава собствените си грешки” добавя „Кориере дела Сера”. 

„Себастиан наистина е в криза, но вина за това носи и Ферари” все пак отчита „Гадзета дело Спорт”, имайки предвид липсата на развитие при Скудерията и това, че отборът явно губи битката с Ред Бул и вече е твърдо трети в шампионата. 

При всички положения Фетел се нуждае от максимално добри резултати до края на сезона, защото в противен случай четирите му световни титли могат да останат единствено приятен спомен.