Английските медии и анализатори на Формула 1 изобщо не са доволни от действията на Люис Хамилтън напоследък и не пестят критиките си по негов адрес. 

Трикратният световен шампион е на път да изпусне нова титла, след като 4 кръга преди края изостава на 33 точки от Нико Розберг, след като се провали в Япония, където завърши едва трети. 

Той допусна грешка на старта, като не успя да започне добре и загуби позиции и нямаше как да се бори за победата. Преди това обаче се разсърди на репортерите заради действията си по време на пресконференцията в четвъртък, когато си играеше на мобилния телефон. 

„Вместо да се концентрира върху борбата, той явно мисли повече за приложение, което слага заешки ушички на хората. Това е детинско и глупаво. Въпросът е дали той ще остане сила на пистата или фокусът му вече е различен?“ сподели бившият пилот, а сега анализатор Мартин Брандъл. 

„Асът на Мерцедес явно мисли повече за мобилния си телефон, отколкото за карането си. Някой от отбора трябва хубаво да го ощипе, защото така Хамилтън рискува талантът му да бъде забравен заради глупостите, които прави“ отбелязва Джони Фордъм от „Сън“.