Във Формула 1 ще има ново изравняване на силите през 2017-а година, твърди босът на Мерцедес Тото Волф. 

Сребърните стрели доминират сериозно вече трети пореден сезон и са със солиден аванс пред останалите, но с въвеждане на новите правила от следващата година ситуацията вероятно ще се промени, което всъщност е и голямата цел, за да стане битката на пистата още по-интересна. 

„През тази година може би не доминираме така, както през предишните два сезона, а освен това смятам, че през 2017-а отново ще имаме равенство заради новата промяна в правилата“ заяви Волф, който обаче сякаш не е много доволен от това. 

„Ние винаги сме казвали, че правилата не трябва да се сменят непрекъснато. Постепенно дистанцията между отборите ще намалее и ще имаме интересни състезания. В един момент обаче някой решава да направи нова промяна и всички започваме отначало“ добави той. 

Мерцедес спечели комфортно титлата при конструкторите 4 старта преди края, но все пак дистанцията до останалите е по-малка като цяло. Тимът има само 4 двойни победи на сметката си през 2016-а, докато на същия етап през 2014 и 2015 те бяха по 10. В неделя е Гран При на САЩ, където Нико Розберг може да направи нова стъпка към титлата или пък Люис Хамилтън ще започне обрата. 

„Ние ще ги оставим да се състезават, както винаги сме правили и това няма да се промени. Никога не сме имали отборни заповеди и няма да имаме. 33 точки са солидна разлика, но все пак нищата много бързо могат да се променят“ каза още Волф.