Легендата на Формула 1 Ники Лауда обяви, че настоящите правила за състезанията са твърде много и те ограничават надпреварите твърде много. 

В неделя в Бразилия борбата бе прекъсвана на два пъти за доста време и на трасето 5 пъти излизаше кола за сигурност заради дъжда преди в крайна сметка да се състои. 

В падока мненията бяха разнопосочни, като самият Лауда е на мнение, че условията са били съвсем нормални за състезание на мокро. 

„Всичко бе перфектно за надпревара при дъжд. Случилото се е пример, че правилата и ограниченията са твърде много. Да, повечето пилоти имаха проблеми, освен Хамилтън, но това е нормално за състезания на мокро“ обясни Лауда, който през 1976-а година прекрати участието си в последния старт заради сериозния дъжд и това даде възможност на Джеймс Хънт да стане шампион. 

„Смятам, че бяха допуснати грешки и трябва заедно да седнем с Чарли Уайтинг, за да регулираме нещата в бъдеще. Пилотите трябва да се състезават, дори и когато условията са много трудни. Някои трябва да видят внимателно какво направи Макс и какви линии използваше хлапето“ добави австриецът.