Реконструкциите в Макларън продължават и сега тимът се раздели с изпълнителния директор Йост Капито. 

Освобождаването на Рон Денис миналата есен и идването на Зак Браун като нов шеф постави под въпрос позицията на Капито и сега бе потвърдено, че той си тръгва. 

„Той искаше да помогне за изграждането на печеливш отбор и бе напълно отдаден на това, но за съжаление не успяхме да намерим общ език по отношение на това, какво е необходимо, за да се подобрим. В резултат преценихме, че е по-добре да се разделим и той да потърси други възможности. Желаем му всичко най-хубаво за в бъдеще“ заяви говорителят на Макларън. 

Интересно е, че Капито бе започнал на практика работа едва от септември миналата година, след като преди това довърши задълженията си към групата на Фолксваген. Засега не е ясно дали на негово място ще дойде друг човек или ще има промени в цялостната структура. 

Часове по-късно се разбра, че и мениджърът на отбора Дейв Рединг се разделя с тима, като ще премине в Уилямс. Той работи 17 години в Макларън, а сега ще бъде заменен от главния механик Пол Джеймс. 

Тимът от Уокинг се надява, че през новия сезон във Формула 1 ще бъде направи нова крачка напред, след като през миналия започна да печели редовно точки и завърши 6-и при конструкторите.