Феновете на Макларън Хонда да не очакват победи през новия сезон във Формула 1, предупреди новият бос на отбора Зак Браун. 

Миналата година тимът се подобри значително в сравнение с 2015-а и стигна до 6-о място при конструкторите, но остана далеч от подиума, като най-добрите му класирания бяха две пети места. 

Сега има надежди, че и заради новите правила, нещата ще бъдът още по-добри, но Браун остава предпазлив в очакванията си дни преди представянето на новата кола, с която ще карат Фернандо Алонсо и Стофел Вандорн. 

„Бях впечатлен, но не и изненадан от страстта на служителите, които силно искат отборът да започне отново да печели. Те не са свикнали с резултати, като тези от последните два сезона и всички искаме да променим това. Трябва обаче да действаме стъпка по стъпка и искам да предупредя, че не очаквам да печелим състезания през новия сезон“ заяви Браун пред „Рейсър“. 

„Нашата цел е да продължим да прогресираме, но цялостно все още не разполагаме с целия пакет, за да побеждаваме. Искаме обаче да покажем подобрение и да поставим основа от 2018-а да започнат да идват и победите. Трябва да сме реалисти и търпеливи. Необходимо е да работим със страст и ентусиазъм и да гарантираме, че няма да има провал“ добави той. 

Последната победа на Макларън e от 2012-а година, като бе дело на Дженсън Бътън в Бразилия. През онзи сезон тимът спечели 7 състезания, но сега те изглеждат само като далечен спомен.