Бившият технически директор на Ферари и Рено Джеймс Алисън се завърна във Формула 1, заемайки позицията на Пади Лоу в Мерцедес. 

48-годишният специалист не работи в продължение на няколко месеца, след като бе освободен от Скудерията, а и удължи почивката си заради смъртта на съпругата си. 

Сега обаче той ще се присъедини към Сребърните стрели заемайки отново ръководна функция. Преди това той помогна за титли на Ферари и Рено. 

„Много съм развълнуван от завръщането си в спорта след дългото си отсъствие. Огромна привилегия е да получа такова доверие от отбора, който постигна толкова много неща в последните години и се надявам да помогна да продължим да се подобряваме” заяви Алисън. 

Босът на Мерцедес Тото Волф очаква новият човек в екипа ведната да окаже позитивно въздействие. „Ние разполагаме с отличен технически отбор, така че не бе лесно да намерим фигура, която ще ни направи още по-добри, но в лицето на Джеймс смятам, че намерихме правилния човек, така че нямам търпение да работим заедно” заяви той.