Тимът на Ред Бул също представи новия си автомобил за сезон 2017 във Формула 1. Надеждите са, че с RB13 Даниел Рикардо и Макс Верстапен ще могат да бъдат още по-близо до Мерцедес, след като през миналия сезон тимът спечели две състезания и завърши втори при конструкторите. 

Колата е в традиционното тъмносиньо, като разполага с дупка на носа, както и с т.нар. „опашка на акула” в задната част на колата, която е въведена от всички отбори, освен от Мерцедес. В следващите дни по колата ще бъдат добавени още някои аеродинамични елементи, с които надеждите са да стане още по-бърза. 

„Оптимисти сме и се надяваме, че ще бъдем по-близо до Мерцедес през тази година. Вярваме, че с подобрение на двигателя и чрез аеродинамиката на шасито ще бъдем конкурентни и ще можем да се борим с тях” заяви шефът на отбора Кристиан Хорнер. 

„По традиция се справяме добре, когато има промени на правилата, но не приемаме нищо за гарантирано. Мерцедес ще бъдат фаворити, но ако сме по-близо до тях и ги поставим под напрежение, би било отлично за всички” добави той. 

Малко след това вторият тим на Биковете Торо Росо също представи своята кола, която е в малко по-различни цветове отпреди, така че всички отбори ще започнат с оптимизъм утре тестовете в Барселона.