Световният шампион за миналата година във Формула 1 Нико Розберг, предрече пълно изтощение за пилотите в надпреварите, след като колите станаха още по-бързи. 

Промените в правилата и по отношение на гумите, направиха автомобилите изключително агресивни и по-трудни за каране и дори доскорошният  му съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън се оплака, че е доста натъртен и охлузен от новата кола. 

Германецът се появи на тестовете в Барселона и определени новите болиди като „чудовища“. „Промените наистина са огромни. Исках да видя автомобилите от първа ръка и мога да кажа, че те изглеждат чудовищно и са много агресивни. Всички обаче са доволни и това е отлично“ заяви германецът. 

„Пилотите харесват промените и според мен те ще бъдат истински гладиатори на пистите, тъй като новите коли просто ще ги пратят на ръба на изтощението. Би могло да се стигне дори до загуба на победи поради това, защото физическите им сили са свършили“ добави Розберг и отново изтъкна, че очаква Мерцедес да запази доминацията си. 

„Със сигурност ще трябва да изкачаме началото, но те отново са направили страхотна кола, което не трябва да ни изненадва. Не съжалявам за решението си, но все още обичам спорта и се радвам, че съм тук. Би било страхотно, ако Формула 1 прогресира“ каза още Нико.