От началото на сезона във Формула 1 са минали само 6 състезания, но напрежението между претендентите Себастиан Фетел и Люис Хамилтън вече започва да се усеща. 

Така снощи лидерът на Ферари обвини конкурента си, че нарочно го е бавел по време на втората свободна тренировка и така е нарушил ритъма му в дълга серия от обиколки. 

„Ядосах се, защото в един момент се оказах блокиран от Хамилтън, а с начина си на спиране той наруши ритъма ми, тъй като когато искаш да направиш няколко обиколки в добро темпо, а си в трафик, това е трудно. Беше доста трудно като цяло, тъй като пистата бе хлъзгава“ обясни Фетел. 

Той остана трети в класирането, на малко повече от две десети изоставане от съотборника си Кими Райконен, който единствен слезе под минута и 13 секунди. Хамилтън бе втори с 0,185 изоставата, а четвърти бе вторият пилот на Мерцедес Валтери Ботас. 

В Ред Бул имаха технически проблеми и при двамата си пилоти, като Макс Верстапен все пак даде пето време, докато Дани Рикардо остана едва 15-и. Фернандо Алонсо бе 7-и, като в края завъртя отлична обиколка. В първата сесия обаче в неговия Макларън за пореден път се появи повреда, този път в хидравликата.