Люис Хамилтън постигна 6-ата си победа в Гран При на Канада, след като бе без конкуренция на пистата край Монреал. 

10 години след като триумфира за първи в кариерата си именно на това трасе, британският пилот на Мерцедес спечели 56-ия си успех, след като водеше от началото до края. 

Валтери Ботас направи успеха на Сребърните стрели двоен с второто си място, а Даниел Рикардо с Ред Бул успя да се качи на подиума, завършвайки трети. 

Лидерът в шампионата Себастиан Фетел завърши четвърти, но това бе отличен резултат, след като в началото се смъкна до последно място в колоната. 

Фетел остава на първо място в класирането със 141 точки, но Хамилтън вече е доста по-близо със 129. Валтери Ботас е трети с 93. 


На старта Люис Хамилтън запази първото си място, а Макс Верстапен се изстреля до втората позиция. Себастиан Фетел бе изпреварен и от Валтери Ботас, а след това се оказа, че е с повредено предно крило след контакт с Макс, но остана на пистата. 

Здрав сблъсък между Карлос Сайнц и Фелипе Маса доведе до излизането на кола за сигурност още в началото, а виновник за инцидента бе Ромен Грожан, който удари испанеца. 

След рестарта Верстапен опита амбициозна атака срещу Хамилтън, който го затвори, а Ботас се залепи зад холандеца. Перес пък изпревари Райконен за петото място след грешка на Кими, който стъпи на тревата и загуби скорост. 

Фетел все пак мина през бокса в 5-ата обиколка, като механиците смениха предното му крило и сложиха по-твърдите гуми, като германецът се върна на последното място. В челото Хамилтън бързо се откъсна пред Верстапен, който пък дръпна пред  Ботас. 

Макс обаче претърпя разочарование, след като в 12-ата обиколка получи повреда и трябваше да спре на пистата отпадайки от надпреварата. Фетел започна да си пробива път напред и бързо стигна до 13-ото място, а скоро след това вече бе 10-и. 

Ботас мина през бокса за смяна в 24-ата обиколка, като загуби само една позиция и се върна трети. При това той сложи най-твърдите гуми с идеята да не спира повече. Втори в тези обиколки се движеше Естебан Окон с Форс Индия. Последва смяна и от Люис Хамилтън, който не бе обезпокояван на първото място и контролираше състезанието. 

Фетел стигна до 6-ото място, но бе с доста изгонени гуми и му бе трудно да мине пред Окон, който смени своите и продължаваше да се движи отлично, като близо пред него бяха съотборникът му Серхио Перес и Кими Райконен с второто Ферари. Логичното обаче се случи и Фетел направи втора смяна, като се върна 7-и. Преди него гуми бе сменил и Райконен. 

Отлично състезание правеха пилотите на Форс Индия Серхио Перес и Естебан Окон, които бяха много близо до третия Дани Рикардо с Ред Бул. 

От Ферари обаче бяха много бързи и настигнаха розовите болиди, като Кими очаквано пусна Фетел пред себе си. Малко след това Райконен се оплака от проблеми с колата, след като очевидно изоставаше. 

Окон атакува неуспешно Перес, а Фетел използва момента и много рисковано изпревари французина, а в предпоследната обиколка се добра и до четвъртото място след атака срещу Перес. Алонсо пък, който се движеше 10-и, отново отпадна. 

Окон и Перес продължиха битката помежду си до последните метри, като действаха доста рисковано, но все пак мексиканецът запази петото място. Кими Райконен приключи седми, а след него останаха Нико Хюлкенберг с Рен, Ланс Строл с Уилямс, като спечели първите си точки на родна земя и Ромен Грожан с Хаас.