Люис Хамилтън се надява, че победата в Канада ще е повратна точка за сезона на Мерцедес, след като британецът имаше перфектен уикенд в Монреал. 

Той водеше от старта до финала, за да постигне 6-ия си триумф на трасето, а успехът за Сребърните стрели бе още по-хубав заради второто място на Валтери Ботас. Така германският тим излезе начело при конструкторите, а Хамилтън намали изоставането си до Фетел на 12 точки. 

В предишните стартове в Мерцедес изпитваха колебания, най-вече при работата с гумите, но сега надеждите на британеца са, че това ще се промени. 

„Нямах никакви проблеми и беше наистина прекрасно. Винаги е невероятно усещане да държиш всичко под контрол. От Ферари остават много силни и ще бъде много трудно да ги победим. Вярвам обаче, че ние вече разбираме по-добре колата и се надявам, че ще бъдем в същата позиция и в следващите състезания” заяви Люис. 

„Знаем какво трябва да направим, за да развием автомобила и това може да направи разликата до края на сезона. Все още имаме проблеми за решаване, но вече разбираме гумите много по-добре. Момчетата във фабриката имат много ясна представа какво трябва да постигнат. Намалих изоставането си до 12 точки и съм доволен. Духът и енергията в тима са страхотни” добави той.