Претендентът за световната титла във Формула 1 Люис Хамилтън се надява, че колебливото представяне през сезона вече ще е зад гърба му. 

Британецът бе далеч от битката за победата в Русия и Монако, но и след двете състезания отговаряше със силно представяне и триумф в следващите стартове. 

Преди Гран При на Европа в Баку този уикенд той се надява, че ще бъде доста по-постоянен и голяма част от проблемите на Мерцедес вече са решени. 

„В Канада всичко бе отлично, но не мога да кажа какво ще се случи в следващия старт. В Баку пистата е трудна, но се надявам, че ще бъдем на ниво, тъй като научихме доста за колата, въпреки че все още има какво да подобряваме“ заяви той. 

„Ако се стараем както през последните две седмици, тогава съм сигурен, че дори и да не печелим ще бъдем в битката и ще избегнем възходите и паденията отпреди“ добави Люис. 

Той изостава с 12 точки от Себастиан Фетел в класирането и със сигурност не е забравил случилото се по улиците на азербайджанската столица миналата година, когато остана едва 5-и, след като стартира 10-и заради удар в стената.