От Макларън не очакват помощ от лидерите Мерцедес и Ферари по отношение доставка на двигатели и е много вероятно да останат с Хонда, въпреки проблемите. 

Това обяви босът Зак Браун, след като разговорите за сътрудничество от следващата година явно не са били успешни и тимът няма кой знае каква алтернатива.

„На тях им харесва мястото, на което сме. Все пак става дума за голям отбор, който знае как да печели състезания и титли и докато повечето тимове приемат със съжаление позицията ни, те не искат да ги настигнем, което е напълно разбираемо“ коментира Браун пред „Скай Спортс“. 

Макларън вече трети сезон се мъчи сериозно с Хонда и в момента е на последно място в класирането при конструкторите със спечелени едва 2 точки от 10 състезания. Неочаквано обаче сега босът демонстрира оптимизъм по отношение на ситуацията с японската компания. 

„Говорихме с тях за различни варианти, но напоследък вярваме, че могат да се справят с проблемите. Просто трябва да направим така, че прогресът да бъде по-бърз. Вече работим по колата за 2018-а и просто трябва да имаме ясна идея какво трябва да се случи оттук-нататък. Не можем да допуснем повече Макларън да не бъде конкурентен“ каза още Браун.