Люис Хамилтън ще остане един от най-великите пилоти в историята на Формула 1, категоричен е босът на Мерцедес Тото Волф. 

Британецът преследва четвъртата си световна титла в кариерата, но още в събота може да постигне нещо историческо. Ако триумфира в квалификацията в Унгария той ще се изравни с легендата Михаел Шумахер по спечелени полпозиции. 

„Всеки уикенд виждаме как Люис изравнява или постига нови рекорди и по този начин изгражда наследство на един от най-великите пилоти в историята. Тази година видяхме в Китай, Канад и най-вече на „Силвърстоун“ някои забележителни неговия представяния“ коментира Волф. 

Хамилтън има 67 спечелени квалификации, а освен това с 5 победи е най-успешният пилот в Унгария, така че ще очаква ново силно представяне и този уикенд след което да поведе и в класирането. 

„Будапеща винаги е била отлична писта за него. Той я познава отлично, така че всичко опира до правилна подготовка, здрава работа и осъществяване на целите. Силите са много изравнени, така че ние ще подходим към уикенда както винаги – със себераздаване и стремеж да постигнем още един отличен резултат“ добави босът на Сребърните стрели.