Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас вярва, че може да спечели титлата във Формула 1, въпреки че изостава с 33 точки от лидера Себастиан Фетел и с 19 от съотборника си Люис Хамилтън. 

„Да, мога да стана световен шампион. Има още 9 състезания и съм убеден, че бих могъл  да победя Люис и Себастиан, както вече го направих на два пъти през сезона. Ставам все по-добър и за мен просто няма граници. Вярвам в своите способности и никога няма да кажа, че някой е по-добър от мен“ заяви Ботас пред „Шпорт Билд“. 

„Люис направи страхотен жест в Унгария и отново ще кажа, че не всеки би се лишил от място на подиума. Така или иначе в отбора винаги са се отнасяли еднакво към нас и в тима няма пилот №1 и №2. Боря се за титлата и за своята кариера и просто не искам да съм в сянката на Люис“ добави финландецът. 

Все още не е обявено официално дали Ботас ще остане в отбора и догодина, но според последните информации това ще се случи, като очакванията са от Мерцедес да запазят двамата си пилоти и за сезон 2018-а, както това ще направят във Ферари.