Въпреки че Себастиан Фетел води на Люис Хамилтън с 14 точки, настоящият световен шампион във Формула 1 Нико Розберг не вярва, че германецът ще стигне до титлата. 

Основната причина според него е това, че във втората половина от сезона Ферари ще изостане от Мерцедес по отношение на развитието на автомобила и това ще наклони везните към Сребърните стрели. 

„През зимата във Ферари свършиха наистина отлична работа, но сега, когато е надпреварата по отношение на развитието на колите, не мисля, че те ще успеят да поддържат същото темпо” заяви Розберг пред „Шпорт-Билд”. 

„Още след „Силвърстоун” дори си помислих, че Мерцедес взимат решаващо предимство и се изненадах, когато Скудерията спечели двойна победа в Унгария. Сега обаче те ще имат проблеми, тъй като „Спа” е по-подходяща за Мерцедес и честно казано не вярвам, че Ферари ще има шанс” добави той. 

Битката за титлата се подновява в края на другата седмица в Белгия, където Черните кончета за последно спечелиха през 2009 чрез Кими Райконен. Последните два старта на „Спа” бяха триумфи за Мерцедес, по един за Хамилтън и Розберг.