Световният шампион във Формула 1 за 2007-а година Кими Райконен изобщо не се е колебал, след като е получил предложение да остане във Ферари и за следващия сезон. 

Скудерията потвърди официално, че запазва финландеца, като се очаква около Гран При на Италия в началото на септември да бъде потвърден и контракта на Себастиан Фетел. 

„Нямаше да подпиша, ако не се наслаждавах на това, което правя и не работех добре с отбора. Започнахме да говорим за това късно след началото на кампанията, но бързо се разбрахме. Не ми трябваше много време, за да помисля” коментира Райконен. 

„На този етап от кариерата ми правилното действие е да подписвам за по една година. Няма значение обаче дали имам контракт или не, тъй като винаги давам максимума. Сигурно след месец вече ще се спекулира за следващия” добави Кими. 

Финландецът има 4 подиума от началото на сезона, като спокойно можеше да спечели в Монако и Унгария, ако не бяха действията на отбора да остави Фетел пред него. Той има 20 успеха в кариерата си, последният от които с Лотус през 2013-а в Австралия.