Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо е категоричен, че не би преминал във Ферари, ако това ще означава да бъде втора цигулка зад Себастиан Фетел. 

Както е известно Скудерията отдавна работят по подобен начин, като имат изявен първи пилот и втори, който му помага. 

През годините в тази роля бяха Рубенс Барикело и Фелипе Маса, а сега е Кими Райконен, който бе потвърден за пилот на отбора и за догодина. Контрактът на Рикардо с Ред Бул също е до края на 2018-а, но той изключи преминаване при Черните кончета, освен ако няма да получи еднакво отношение. 

„Честно казано не съм мислел какво предстои или какво би се случило, ако бях там. Според мен обаче, ако водиш преговори именно това е първото нещо, което ще искаш – еднакво отношение. Аз вярвам, че мога да се боря за победи, но ако ми кажат, че ще ме вземат, за да помагам на друг, на 100% ще откажа. Себ е доволен от съотборника си и това е ясно за всички“ заяви Рикардо. 

Както е известно двамата бяха заедно в Ред Бул през 2014-а, когато австралиецът напълно засенчи Фетел, спечели 3 победи и завърши трети за сезона с 238 точки, докато германецът остана без победа и взе само 167 точки.