Босът на Мерцедес Тото Волф призна, че Макс Верстапен е в плановете на отбора от 2019-а година, но отрече да е водил разговори с бащата на младока Йос за привличането му. 

Очаква се догодина Сребърните стрели да бъдат със същите пилоти, след като Люис Хамилтън така или иначе има договор с тима, а след добрите впечатления, които остави, Валтери Ботас ще бъде задържан за още един сезон. Не е ясно обаче какво ще се случи след това, въпреки твърденията на Хамилтън, че е готов да поднови контракта си. 

Самият Верстапен не е доволен от ситуацията в Ред Бул и липсата на достатъчно добър автомобил, с който да се бори за победи и вече намекна, че ако ситуацията не се промени, е готов да напусне след 2018-а година. 

„За следващия сезон той не е на разположение. След това обаче определено е сред пилотите, които трябва да бъдат в полезрението ти. Той е бъдеща звезда във Формула 1, но има и други като Валтери, Даниел (Рикардо) и Естебан Окон. Срещнах се с Йос на Монца, но ние се познаваме, откакто бе пилот, така че просто пихме по едно кафе“ обясни Волф.