Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас очаква доста труден уикенд за тима в Сингапур тази неделя, тъй като пистата е по-подходяща за Ферари и Ред Бул. 

Люис Хамилтън спечели 3 от последните 4 старта на бързите трасета в Европа и това му помогна да поведе в класирането, но сега се очаква ситуацията да бъде различна и финландецът знае добре това. 

„Знаем, че в Сингапур ще ни бъде много трудно и не мисля, че сме фаворити. Виждаме, че на пистите, където е необходимо повече притискане Ферари са много силни, а сега и Ред Бул очаквам да са бързи“ заяви Ботас. 

„Трябва да свършим много работа в стремежа да бъдем максимално конкурентни. Обновените елементи по колата няма да бъдат на разположение за това състезание, така че ни очаква сериозно предизвикателство“ добави той. 

„На Монца бяхме с отличен баланс и се справихме страхотно с настройките, но това е различна писта и не можем да разчитаме, че отново ще бъде така“ каза още Ботас, който се очаква да помага сериозно на Люис Хамилтън в битката със Себастиан Фетел за титлата.