Фернандо Алонсо заяви амбициозно, че е можел да се бори за победата в Сингапур вчера, а най-малкото, което е можел да постигне е било място на подиума. 

Испанецът стартира отлично и бе на път да излезе трети в началото, ако не бе ударен от Макс Верстапен и Кими Райконен. След това продължи, но няколко обиколки по-късно трябваше да приключи участието си. 

„В първия завой бях дори пред Хамилтън. Ако не бе инцидентът между Кими, Фетел и Верстапен можех дори да спечеля. Бях на 100% сигурен, че ще завърша на подиума. Въпросът обаче е, че бихме могли да се борим и за победа” заяви испанецът. 

„За съжаление не видях какво точно се случи. Просто се оказах на неподходящото място в неподходящ момент. Жалко е, тъй като имахме големи надежди за това състезание. На мокро сме много силни  и вярвам, че можех и да водя. Колата беше отлична и сега можем само да се надяваме на по-добър късмет в Малайзия” добави Алонсо. 

В Макларън все пак взеха точки от Сингапур, след като Щофел Вандорн стигна до най-доброто си класиране в кариерата, завършвайки 7-и.