Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен обяви Себастиан Фетел за главен виновник за катастрофата в първите секунди на Гран При на Сингапур. 

При инцидента освен двамата отпадна и вторият автомобил на Ферари на Кими Райконен, както и Фернандо Алонсо малко по-късно. За холандеца е ясно кой носи най-голямата отговорност. 

„Виновен бе най-вече Себастиан. Той започна да ме притиска и вероятно не видя Кими, който бе отляво. Това обаче не е оправдание, тъй като когато се бориш за титлата не трябва да рискуваш толкова много” заяви Верстапен, който се оказа в садвича на двамата пилоти на Ферари. 

„Какво изобщо очакваше? Един претендент за световния връх не трябва да прави това. Не беше никак умно. Не смятам, че става дума за състезателен инцидент. Така или иначе обаче три коли отпаднаха” добави той. 

„Видях, че Фетел идва към мен и опитах да намаля и да се дръпна, но нямаше как да избегна удара. Не направих нищо лошо. Бях по средата и станах жертва, без да съм направил нещо нередно. Всички сме разочаровани. Кими направи много добър старт и моето желание бе да избегна инцидент, само че след 200 метра всичко приключи” каза още Макс.