Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън се съгласи с шефа си Тото Волф и обяви, че в тима имат големи проблеми. 

Британецът нямаше шанс да се бори за победата в Малайзия и макар и да завърши втори и да увеличи преднината си пред Себастиан Фетел на 34 точки, не бе особено доволен. 

„Предвид възможностите си свършихме отлична работа. Има обаче големи проблеми, които определено не мога да обясня. Трябва обаче със сигурност да ги решим, ако искаме да сме конкурентни и в бъдеще” заяви Хамилтън. 

„Предстои ни много работа, но в крайна сметка това е положението. Хората не спират да твърдят, че имаме най-добрата кола и за някои състезания наистина бе така, но глобално погледнато не мисля, че случаят е такъв” добави той. 

„Като се има предвид, че Фетел стартира последен, постижението ни не бе особено впечатляващо. Трябваше да спечеля, но просто нямах достатъчно скорост. Надявам се, че в оставащите стартове ще се подобрим” изтъкна Люис, който призна, че умишлено не е опитал да се бори с Макс Верстапен, когато холандецът го атакува. 

„Можех да затворя вратата за него, но не исках да рискувам по никакъв начин. В крайна сметка трябваше да взема решение дали да опитам да го спра, но предвид това, че можех да загубя много, не го затрудних. Освен това реално нямахме скорост, за да спечелим”.