Макс Верстапен е напълно съгласен, че Люис Хамилтън трябва да вдигне нивото на представянето си през следващия сезон, за да се справи с атаката от младия холандец. 

Пилотът на Ред Бул записа 2 победи напоследък след отлично каране, но пък Хамилтън грабна четвъртата си световна титла, след което заяви, че трябва да се подобри, за да се справи с Макс, който е напълно съгласен с това. 

„Със сигурност. Той трябва да се подобри. Без да имам нищо лично към Люис, но когато спечелиш 3 или 4 световни титли, остротата ти намалява. Затова мисля, че трябва да бъдеш предизвикан от някого, за да повишиш нивото си на представяне” заяви Верстапен. 

„В един момент отвикваш да се бориш във всеки един старт, докато аз правя това непрекъснато. Никога не съм бил в неговата позиция, така че желанието ми е да стигна там. В крайна сметка в последните години той има най-добрата кола, което естествено помага много. Не искам обаче да отнемам нищо от него, тъй като той притежава страхотен талант и точно затова печели титли. Надявам се, че догодина ще имам близка по сила кола, за да го презвикам, но все пак ще трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи” каза още холандецът.