Световният шампион във Формула 1 за 2016-а година Нико Розберг твърди, че приема твърденията на Люис Хамилтън за лоша  обстановка в тима, за комплимент. 

Двамата водеха здрава битка между 2014 и 2016, като британецът спечели титлата през първите 2 години, след което през миналата триумфира германецът, който веднага след това се отказа. 

Наскоро Хамилтън призна, че напускането на Нико му е помогнало да повиши нивото на представянето си, тъй като атмосферата в Мерцедес се е подобрила. Коментарът на Розберг по въпроса обаче не закъсня. 

„Ще ви цитирам Люис Хамилтън, който казва: „Когато в един отбор има силни пилоти, както бе при нас, има вътрешна битка и голямо напрежение. Обстановката бе като ураган“. Тези негови думи ще приема като комплимент“ заяви Нико пред „Аутоспорт“. 

„В крайна сметка аз спечелих, така че това не бе приятно за него. Аз обаче смятам, че цялостно ние бяхме най-успешният тандем в историята на Формула 1. Конкуренцията помогна на всеки да вдигне нивото си. Разбира се не бе лесно, но това ми носеше мотивация и го намирам за позитивно“ добави той. 

„Ясно е, че напрежението бе голямо, но да мога да завърша на върха и то срещу Люис, който пише историята, беше невероятно удовлетворяващо за мен. Отношенията ни наистина се влошиха, но  сега, когато вече не сме конкуренти, не виждам причина защо да не разговаряме нормално. Освен това смятам, че като цяло уважението между нас остана“ каза още Розберг.