Спортният директор на Формула 1 Рос Браун е категоричен, че плановете за въвеждането на нови мотори от 2021-а година са напълно оправдани и логични, за да се гарантира бъдещето на спорта. 

Много от отборите не харесаха първоначалните условия за изграждането на задвижващите системи и от Ферари дори заплашиха да напуснат, но за Браун няма съмнение, че това е правилния ход. 

„Настоящите двигатели са невероятно инжинерно произведение, но те не са добри състезателни мотори. Те са скъпи, не са шумни и имат много елементи, чийто повреди често водят до наказания, а и в крайна сметка разликите в представянето на пилотите са много големи“ заяви Браун пред „Би Би Си“. 

Той е готов да обсъди с производителите направените първоначални предложения, но счита, че настоящите 1,6-литрови, турбо двигатели с хибридни системи, трябва да бъдат променени. 

„Честно казано останах шокиран от реакцията, която получихме, защото производителите бяха замесени в серия срещи, които доведоха до предложението. Може би презентацията ни не бе правилна, но все пак най-важна остава целта, която искаме да постигнем“ добави той.