Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас обеща да бъде още по-силен през следващия сезон, когато планира да се бори и за титлата. 

Финландецът спечели 3 състезания в дебютната си година за Сребърните стрели, но направи и някои слаби представяния, особено след лятната пауза, заради което нямаше как да предизвика съотборника си Люис Хамилтън. Той обаче е уверен, че през 2018-а ще бъде на доста по-добро ниво. 

„Като цяло ако трябва да оценя сезона си по десетобалната система, бих му дал 7,5. Мисля, че има много неща, които бих могъл да подобря през следващата година. В много състезания имах проблеми и не бях на нивото, на което трябва, ако искам да се боря за титлата” заяви Ботас. 

„Именно от тези надпревари, в които имах най-големи трудности обаче, научих най-много. Потвърждението за това бе спечелената полпозиция в Сао Пауло и представянето ми в Абу Даби. Трябва да бъда по-постоянен. И през тази година имах някои добри периоди, но и такива, през които нивото ми спадна. През зимата ще работя здраво, за да изчистя неточностите и да бъда много по-силен през 2018-а” добави той.