Новото ръководство на Формула 1 обмисля вариант да промени конфигурацията на някои писти в опит да направи състезанията по-интересни, разкри изпълнителният директор Рос Браун. 

Още миналата седмица след Гран При на Абу Даби Люис Хамилтън се оплака, че трасето „Яс Марина” не е подходящо за изпреварвания, като е възможно по пистата да се направят скоро корекции, но тя вероятно няма да бъде единствената. 

„Вече се работи по отношението на развитието на пистите и ние вече обсъждаме с някои трасета възможните промени в опит да се подобрят състезанията” коментира Браун. 

„Започнахме да ровим в архивите, за да се върнем към годините, в които е имало повече изпреварвания и да разберем на какво са се дължали те и дали на въпросните писти това е било така. Цялостно обаче трябва да разберем какво всъщност означава добро състезание”. 

„В този ред на мисли е необходимо да преценим дали един шикан например ще подпомогне изпреварванията и как се отразява той на тясно и на широко трасе. Гладкостта на пистата също е от голямо значение, тъй като това влияе върху начина, по който се износват гумите” добави той.