Бившият капитан на Манчестър Ю Райън Гигс (43 г.) сподели очакванията си за сезона във Висшата лига и Шампионската лига. Легендарният уелсец отговори и на изявлението на бившия си съотборник при червените дяволи Рой Кийн, според когото днес крилото би струвало 2 млрд. евро. Така ирландският биткаджия коментира скорошните бомбастични трансфери на Неймар (222 млн. евро) и Килиан Мбапе (180 млн. евро, платими догодина) в Пари Сен Жермен. 

„В действителност не зная и не мога да преценя каква би била днешната ми стойност. А и няма как да се определи. Струва ми се обаче, че Рой имаше друго предвид. Той искаше да каже, че днес много средни по класа футболисти струват огромни пари. Понякога и аз се замислям за това. Спомням си съотборниците, с които играех в Юнайтед. Колко би струвал днес един Ван Нистелрой? Рууд бе невероятен нападател, който редовно вкарваше голове. Честно казано, съгласен съм с Кийн. Несериозно е да се дават такива суми за обикновени футболисти”, сподели Гигс.

Бившето крило на червените дяволи даде оценката си на трансферите на Юнайтед, като не пропусна да сподели мнението си за градския съперник Сити и Ливърпул.

„Според мен на „Олд Трафорд” проведоха прекрасна кампания. Всички нови успяха да се впишат в колектива още преди началото на сезона. Мауриньо получи това, което желаеше. Неманя Матич (Челси) и Ромелу Лукаку (Евертън) прекрасно познават Жозе отпреди и затова не се нуждаят от време за адаптация. Що се касае до Виктор Линдельоф (Бенфика), то при него историята е малко по-различна. Не мога да не отбележа прогреса у Антони Марсиал и Хенрик Мхитарян, които започнаха отлично новия сезон. Разбира се, участието в Шампионската лига ще донесе повечко напрежение“, смята Гигси. 

„Според мен този сезон титлата ще е в Манчестър, въпросът е кой измежду Юнайтед и Сити ще ликува накрая. При Хосеп Гуардиола всичко в атаката е наред, но ако говорим за защитата, изникват няколко въпроса. На мен много ми харесва новото попълнение Едерсон (Бенфика). За да спечелиш Шампионската лига, трябва да имаш силен вратар и гражданите го намериха в лицето на бразилеца. Когато той дойде в Англия, имах известни съмнения, но сега мисля, че Сити направи голям удар с него. 

Ливърпул също дава сериозна заявка в спора за титлата. Не очаквах, че червените ще успеят да задържат Коутиньо, особено след мощната офанзива, която предприе Барселона. В този си вид Ливърпул има не само стимул, а и възможности да се бори за трофеите във всички надпревари, в които участва”, завърши Гигс.