Нападателят на Арсенал Оливие Жиру е бил предупреден от националния селекционер на Франция Дидие Дешан, че може да загуби мястото си в тима на "петлите", ако не започне да играе по-често за клубния си тим.

31-годишният Жиру е твърда резерва от началото на сезона, като има само епизодични появи като смяна в двубоите от Висшата лига. Бившият нападател на Монпелие загуби титулярната си позиция за сметка на сънародника си Александър Лаказет, който бе привлечен през лятото от Олимпик Лион. Тогава Жиру предпочете да остане в Арсенал, въпреки че към него имаше интерес от страна на Уест Хям, Евертън и Олимпик Марсилия.

"Дидие вече говори с Оливие и сега от него зависи да намери решение за бъдещето си, ако искае да играе на световното първенство в Русия", заяви Ги Стефан, който е помощник на Дешан в националния отбор на Франция.

"Дали ще предпочете да отиде под наем в друг отбор? Не знам, той трябва да реши това. Оливие винаги е бил чудесен за националния отбор, но сега трябва да играе по-често за клубния си тим", каза още Стефан. За националния отбор на Франция Жиру има 69 мача и 29 гола.